OVER MARRON

 

Een korte voorstelling (ja, de foto is een grapje, de badkuip was niet bepaald comfortabel...)

 

1989: Door de gevolgen van een ongeval was ik plots mijn job kwijt. Na verschillende teleurstellende sollicitaties en een aantal korte contracten, besloot ik het heft in eigen handen te nemen en op zelfstandige basis een bedrijf op te richten. Als afgestudeerd elektricien niveau A2 bleek dit geen probleem. MARRON ziet het levenslicht.

 

1990: Het was aanvankelijk vrij kalm. Om het werkschema vol te krijgen, nam ik allerhande karweien en herstellingen aan. Al doende leerde ik de knepen van het vak, ook in andere specificaties. Het 'experimenteren' deed ik vooral bij eigen verbouwingen thuis: ik kon me al eens een foutje permitteren, maar leerde gaandeweg bij.

 

1991: Er kwamen meermaals vragen voor dakwerken, sanitaire werken, enz. Omdat ik kwaliteit wou verzekeren, leek het mij nuttig om bijscholing te volgen, temeer omdat geloofsbrieven mij aan de benodigde registratienummers konden helpen. Het hielp mij bij het specialiseren in diverse takken van bouw- en verbouwingswerken. Gedurende zes jaar, ging ik na het behalen van ieder diploma voor de betreffende bedrijfstak werken in onderaanneming zodat ik praktische kennis kon opdoen onder de vleugels van een ervaringsdeskundige.

 

1997: Ik vond het moment gekomen om opnieuw zelf, in naam van mijn eigen onderneming, werken te aanvaarden. De opdrachten stapelden zich op. In die mate zelfs dat ik hulp nodig had. Gelukkig kende ik veel mensen en werd het ineens de omgekeerde wereld: zij kwamen nu in onderaanneming tijdelijke opdrachten vervullen voor MARRON.

 

2000: De opdrachten bleven binnenkomen en de tijdelijke samenwerking met een aantal onderaannemers kreeg een andere dimensie: er kwamen onderlinge afspraken waarbij we systematisch beroep deden op elkaar. Samen konden we immers meer werken de baas. In een aanvaardbaar tijdspanne werden nu ook totale renovaties gerealiseerd.

 

2003: Nutteloze kosten werden niet gemaakt, maar een investering drong zich op. Er werden meer en betere machines, stellingen en voertuigen aangekocht.  Er werd eveneens een grotere opslagruimte voorzien. In de optie de prijzen aanvaardbaar te houden, werd onderhandeld met groothandels om voor de klanten de beste prijs/kwaliteitsverhouding te garanderen. Want daar draait het voor MARRON om: onberispelijke kwaliteit, de beste service en een eerlijke prijs.

 

2011: Het bedrijf kende hoogdagen. Om nog een vlottere service te kunnen garanderen, breidde ik uit op mijn eigendom met een opslagloods. Voortaan was alles meteen binnen handbereik.

 

2014: Het tij keerde ineens door een indringende verandering in mijn privé-situatie. Om familiale redenen moest ik de activiteiten van het bedrijf tijdelijk stilleggen. Ik werkte de lopende opdrachten af, maar nam voorlopig geen nieuwe werken meer aan zodat die klanten niet in de problemen zouden komen. Ik kon op dat moment niet garanderen dat de werken tot een goed einde konden worden gebracht.

 

2016: De situatie is eindelijk uitgeklaard en we vliegen er weer in. Een nieuwe huisstijl, een nieuwe website en hernieuwde moed zullen het bedrijf opnieuw leven inblazen. De site zal regelmatig bijgevuld en aangepast worden zodat (potentiële) klanten het reilen en zeilen van de firma kunnen volgen. Misschien zijn er straks foto's van jouw verbouwingswerken te vinden.

 

 

  © 2016 MARRON (Ronny Engels) - LANDSDIJK 142 A - 9968 BASSEVELDE - 0475/62 38 17 - info@marron.be - BTW 0742163133